gasztroblog - lakásétterem - design

greativity

Bemutatkozás

2015. augusztus 03. - szilard.david

Mi az a Greativity és honnan jött a név?

 A Greativity tulajdonképpen egy brand, mely az alábbi három dolgot foglalja magában: gasztroblog, lakásétterem, design. A logó is ezt a hármas dolgot tükrözi: egy G betű, mely egy háromszögből lett kifaragva. Elsődlegesen egy gasztroblogról van szó, melynek indulása a lakásétterem nyitásával lett egybekötve. A későbbiekben tervben van még egyedi - elsősorban gasztronómia ihlette - minták rajzolása pólókra illetve táskákra. 

A Greativity a creativity és a gastronomy szavak keresztezéséből született mozaikszó (az, hogy a "great" szó is közbeékelődött, csupán a merő véletlen műve). A névválasztás azonban nem véletlen, hiszen a blog két alappillére a kreativitás és a gasztronómia, a kulináris élvezeteket igyekszik összefonni a designnal, művészettel, kultúrával, alkotással.

Blog

 A blogon található ételeket gyakran különböző művészeti alkotások, vagy akár személyek ihletik. Egy recept megalkotására ösztönözhet akár egy zene, egy festmény, egy festőművész, vagy akár egy művészeti irányzat. A blog célja elsősorban a művészet ihlette gasztronómia megjelenítése a tányéron.

Elgondolkodtatok már azon, hogy például a kedvenc zeneszámotok milyen étel lenne? Vagy mit szólnátok egy festmény inspirálta finomsághoz? Milyen szürreális receptet ihletne Salvador Dalí? És ha Örkény kiadott volna egy groteszk „Egyperces receptek” című szakácskönyvet?

Emellett természetesen megtalálhatóak lesznek "hétköznapi" receptek is, valamint helyzetjelentések különböző eseményekről, helyekről.

Lakásétterem

 A belvárosban található, ízlésesen kialakított lakásétteremben többek között meg lehet majd kóstolni a blogon közzétett ételeket is. A  YUMMBER nevezetű alkalmazáson keresztül tudtok majd bejelentkezni, melyet letölthettek a mobilotokra, vagy itt is regisztrálhattok a neten. Részletek a lakásétterem menüpont alatt.

Design

Miután tervezőgrafikával is foglalatoskodom, a design menüpont alatt a későbbiekben meg lehet majd találni az egyedi tervezésű, elsősorban gasztronómia, pop art és street art ihlette grafikákat, melyeket pólóra, táskára, egyéb ruházati cikkekre lehet majd nyomtatni. Ennek a megvalósítása azonban még egy kicsit várat magára.

profilkep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://greativity.blog.hu/api/trackback/id/tr567596164
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása